Leuven krijgt 50 "mobipunten" met bussen, laadpalen, elektrische deelauto's en fietsen

De stad Leuven gaat de komende drie jaar 50 mobipunten inrichten. Dat zijn plaatsen waar je verschillende vervoerswijzen samen vindt, zoals een bushalte, publieke laadpalen, elektrische deelauto’s en -fietsen.

De stad Leuven krijgt een Europese subsidie van 516.721 euro om de mobipunten in te richten. Op die locaties zullen verschillende mobiliteitsdiensten zoals een bushalte, publieke laadpalen, elektrische deelauto’s, -fietsen en -bakfietsen, buggy’s en rolstoelen aangeboden worden. Ook bijkomende diensten zoals kluisjes en informatie over het openbaar vervoer moeten het gebruik ervan nog stimuleren. 

"Goed voor mobiliteit en klimaat"

Schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen) is verheugd over deze Europese steun: “Met deze mobipunten willen we het voor de inwoners en bezoekers van Leuven makkelijker maken om gebruik te maken van deelfietsen en -wagens. De mobipunten zijn een belangrijke stap naar het ontwarren van de mobiliteitsknoop in Leuven en dragen bij tot een aangename, bereikbare en klimaatneutrale stad”.

Er zullen 5 grote, 10 middelgrote en 35 kleine mobipunten komen.  De stad gaat nu op zoek naar geschikte locaties.

Meest gelezen