NTGent schrapt internationale voorstelling door visumproblemen

Het Gentse stadstheater NTGent moet de internationale dansvoorstelling "Histoire(s) Du Théâtre II" van de Congolese regisseur Faustin Linyekula schrappen. Dat komt omdat drie dansers uit Congo geen visum hebben gekregen om in ons land te dansen.

De wereldpremière van de dansvoorstelling zou normaal gezien volgende maand plaatsvinden, maar door het probleem met de visums van de dansers zal dat niet lukken. In de plaats van de première komt er een debat tussen de Congolese regisseur Faustin Linyekula, artistiek directeur van het NTGent Milo Rau en een politicus die nog moet gevonden worden. Want dit is niet de eerste keer dat er problemen zijn met visums voor dansers en acteurs.

Acties in de culturele sector

Om dat probleem aan te kaarten, zal het NTGent samen met andere culturele spelers in Gent een open brief schrijven en het debat organiseren. Afhankelijk van de reacties op de brief en het debat zullen ze dan bekijken welke stappen zij nog zullen zetten.

Meest gelezen