Petra De Sutter trekt Europese lijst voor Groen

Petra De Sutter en niet Bart Staes gaat in mei de lijst van Groen trekken voor het Europees Parlement. Dat bevestigt Staes, die op plaats twee zou staan. Het is nu aan de partijleden om te beslissen. Staes is al Europees Parlementslid voor Groen sinds 2002.

"Dat Petra op de eerste plaats zou staan, hebben zij en ik al maanden geleden afgesproken", bevestigt Staes het bericht van de Gazet van Antwerpen. "Ik ben daar heel blij mee. We gaan het samen proberen als een goede tweespan. We denken dat dit een combattief verhaal is", zegt Staes, die hoopt dat de partij bij de verkiezingen twee Europese zetels kan binnenhalen. "De peilingen wijzen daarop."

Staes is al sinds 2002 Europarlementslid voor Groen. De Sutter is hoogleraar gynaecologie en fertiliteitsexperte. Zij stond ook in 2014 op de Europese lijst voor Groen, maar de partij haalde toen geen tweede Europese zetel binnen. Uiteindelijk coöpteerde Groen haar in de Senaat.

Meest gelezen