Videospeler inladen...

Slimme sloten, helmen die sms'en en remlichten voor fietsen: Velofollies is weer open

In Kortrijk Xpo heeft Velofollies de deuren geopend. 3 dagen lang vindt u daar alles wat van ver of dichtbij met fietsen te maken heeft. De organisatie hoopt op 40.000 bezoekers. En het zijn niet alleen de wielertoeristen die hun hartje kunnen ophalen. 350 exposanten tonen stadsfietsen, elektrische fietsen, mountainbikes, racefietsen, plooifietsen, bakfietsen, accessoires, kledij of prijzen fietsreizen aan. Fietsen is hip!

Slim slot

Een beurs van 40.000 vierkante meter samenvatten, is onmogelijk. Daarom focussen we ons op enkele opvallende nieuwigheden, die op Velofollies Kortrijk zijn voorgesteld. Het slimme fietsslot bijvoorbeeld, dat open en dicht kan als het verbonden is met de smartphone van de eigenaar, via bluetooth. Als de eigenaar weggaat en de verbinding uitvalt, activeert het alarm in het slot. Een dief die het probeert te openen, wordt vergast op een stevig en luid alarm. De eigenaar kan ook te weten komen of en wanneer er aan het slot geprutst is.

Videospeler inladen...

Helm verwittigt noodnummer bij zware valpartij

Fietshelmen met een "tracker", die het traject van de fietser volgen, die bestaan al. Maar nu is er een helm die nog een stapje verder gaat. Als de fietser zwaar valt, stuurt de helm een alarm naar de gsm van de fietser en die stuurt dan een noodbericht naar een voorgeprogrammeerd nummer om te melden dat er iets ernstigs gebeurd is, met vermelding van de exacte plaats van de val. Dat kan handig zijn voor wie er alleen met de (sport)fiets op uit trekt.

Videospeler inladen...

Zie je mij? Ik rem!

Een fietser die remt in het donker ziet er nu nog uit als een fietser die zijn snelheid behoudt. Maar er is een achterlicht op de markt dat verandert van signaal als een fiets remt. De bewegingssensor in de fiets "voelt" een sterke vertraging en schakelt over van knipperlicht op continu brandend rood licht. Anders dus dan bij een auto, maar even duidelijk. De achterliggers zijn gewaarschuwd.

Videospeler inladen...

Velofollies in Kortrijk Xpo is open tot zondagavond, vanavond tot 21 uur, morgen en overmorgen tot 18 uur.

Meest gelezen