Stakingen bij afvalophaler Verko van de baan

Het personeel van afvalophaler Verko zal vanaf maandag weer aan de slag gaan. Een deel ervan staakte sinds begin deze maand na een misverstand tussen een vakbondsafgevaardigde en het bestuur.

De ophalers bij afvalverwerker Verko gaan vanaf volgende week weer aan de slag. Door een conflict tussen de directie en een vakbondsafgevaardigde legde een groot deel van het personeel het werk neer sinds begin deze maand. Er volgden gesprekken met de vakbonden en met de burgemeesters van de betrokken gemeenten, en uiteindelijk werd het personeelslid ontslagen.

Spontane stakingen mogelijk

Hoewel de staking volgens de vakbonden voorbij is, sluiten ze niet uit dat het personeel spontaan zou stoppen met werken. Op 30 januari, de dag van de Dendermondse gemeenteraad, en op 7 februari, de dag van de uitspraak van de arbeidsrechtbank zal er wel gestaakt worden, uit solidariteit met de collega.

Meest gelezen