Tesla schrapt zeven procent van de banen

Autoconstructeur Tesla gaat zeven procent van de banen schrappen. Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een interne memo die ook op de blogsite verscheen. Volgens CEO Elon Musk heeft de Amerikaanse producent van elektrische wagens het "uitdagendste jaar" in zijn geschiedenis achter de rug. Er werken bij het concern ongeveer 45.000 mensen.

Musk zegt geen andere keuze te hebben dan het aantal voltijdse banen met 7 procent terug te dringen. Het bedrijf zal ook enkel verderwerken met de meest belangrijke tijdelijke werknemers en onderaannemers.

Die besparingen moeten gepaard gaan met een hoger productievolume van Model 3, de bolide waarmee Tesla op een breder publiek mikt, en technische verbeteringen de komende maanden. Musk wijst erop dat het bedrijf goedkopere versies van de Model 3 moet aanbieden om meer klanten te kunnen bereiken.

Musk zei voorts dat Tesla in het laatste kwartaal van vorig jaar een winst in de boeken heeft gezet, maar iets minder dan een verslagperiode eerder. Een ander bedrijf van Musk, ruimtevaartbedrijf SpaceX gaf onlangs ook aan naar een "slankere organisatie" te gaan. Ingewijden zeggen tegen persbureau Reuters en Los Angeles Times dat hier ruim 10 procent van ruim 6.000 medewerkers op zoek moet naar ander werk.

Meest gelezen