foto Peter Hilz (C)

Engie waarschuwt: "Volgende winter liggen mogelijk 3 kerncentrales langer uit"

Energieproducent Engie Electrabel vreest dat 3 kernreactoren volgende winter (2019-2020) mogelijks niet actief zullen zijn. Dat liet het bedrijf via een brief weten aan ontslagnemend minister van Energie Marghem (MR).  

Engie Electrabel waarschuwt minister van Energie Marghem dat volgende winter, die van 2019-2020, mogelijks 3 kernreactoren niet actief zullen zijn. "Om de levensduur van de kerncentrales te verlengen is er een onderhoud gepland van Doel 1 en 2 en Tihange 1" vertelt woordvoerster Hellen Smeets."Tot nu toe is voorzien dat de drie kernreactoren in kwestie, de oudste reactoren van het land, tot in de tweede helft van dit jaar zullen stilliggen. Maar we willen de minister er op wijzen dat de werken mogelijks langer kunnen duren."

Engie Electrabel laat verder nog weten dat het met de brief er op wil wijzen dat het langer uitliggen van de kerncentrales "elementen zijn waarmee rekening moet gehouden worden." Voorlopig neemt minister Marghem nog geen bijkomende maatregelen.

Meest gelezen