Nieuwe applicatie moet aantal laattijdige autokeuringen terugdringen

In België komen 17,3 procent van de voertuigen te laat op controle bij de verplichte periodieke keuring. Om dat probleem te verhelpen, lanceren GOCA (Groepering van erkende Ondernemingen voor Autokeuring en Rijbewijs) en Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid en Digitalisering Bianca Debaets (CDenV) de nieuwe mobiele applicatie "Mijn Autokeuring".

Vorig jaar werden in België in totaal 4.859.646 voertuigen gekeurd. Liefst 840.541 voertuigen, ofwel 17,3 procent, waren te laat. Dat is bijna één op vijf. Meer dan 8 procent van de voertuigen zijn zelfs meer dan 6 maanden te laat.

In Brussel is het probleem van een laattijdige keuring het grootst, want 26,7 procent van de voertuigen, ofwel meer dan één vierde, gaat te laat naar de controle. Bij gerichte politieacties werd ook nog vastgesteld dat een belangrijk deel van deze voertuigen zware technische gebreken vertoont.

Om dat tegen te gaan financierde het Brussels gewest de ontwikkeling van de nieuwe applicatie "Mijn Autokeuring". De app zal in heel België werken en waarschuwt automobilisten wanneer de datum van hun autokeuring nadert. Tegelijkertijd geeft de app handige tips om het keuringsbezoek goed voor te bereiden.

"Ik hoop dat de mensen de app massaal zullen gebruiken. Je auto tijdig laten keuren is een verplichting en zorgt ervoor dat enkel veilige wagens zich in het verkeer begeven", vertelt Brussels staatssecretaris Debaets.

De app "Mijn Autokeuring" is zowel beschikbaar op de Apple Store als op Google Play.

Meest gelezen