AFP or licensors

Noord-Ierse politie onderzoekt vermoedelijke bomauto

De politie in Noord-Ierland is een onderzoek gestart naar een vermoedelijke aanslag met een bomauto in de stad Londonderry.

De politie in de stad, die Derry wordt genoemd door katholieken die gekant zijn tegen Brits bestuur, postte een foto van een brandende auto in Bishop Street, waar een rechtbank is gevestigd. Ze riep op om de locatie te mijden.

Er is niet onmiddellijk informatie over een mogelijke politieke motivering. Elisha McCallion, parlementslid van de Ierse republikeinse partij Sinn Fein, veroordeelde alvast de ontploffing, bericht het Britse persbureau Press Association. "Dit incident heeft de lokale gemeenschap geschokt ... Gelukkig lijkt niemand gewond", zei ze.

Het Goedevrijdagakkoord van 1998 beëindigde tientallen jaren van sectair geweld in Noord-Ierland. Toch blijven er spanningen bestaan tussen de protestantse en katholieke gemeenschap. De brexitonderhandelingen, waarbij de mogelijkheid van een harde grens tussen Noord-Ierland en de Ierse Republiek op tafel ligt, deden ongerustheid over nieuw geweld weer toenemen.

Meest gelezen