Dag ovaal, welkom glitch: Studio Brussel-logo in een nieuw jasje

Het bekende Studio Brussel-logo wordt in een nieuw jasje gestoken. Weg met de bekende rode ovalen vorm, hier is de glitch in een ongelimiteerd aantal kleuren. Het nieuwe logo maakt deel uit van een grote vernieuwingsoperatie bij de radiozender op maandag 4 februari.

Vanaf maandag 4 februari krijgt Studio Brussel een andere look&feel, met een nieuwe visie, een gewijzigd zendschema en verschuivingen met de presentatoren. Daar hoort ook een nieuw logo bij, en dat heeft de zender vanmorgen al prijsgegeven.

"Het oude logo (de rode ovaal gaat al 15 jaar mee, nvr) was te gedateerd geworden", zegt nethoofd Jan Van Biesen in Het Nieuwsblad. "Het nieuwe logo komt in een ongelimiteerd aantal kleuren en heeft enkel het dynamische lettertype als rode draad. Het moet meer prikkelen en inspireren en het benadrukt ook dat we méér zijn dan een radiozender."

De glitch, de onderbreking in de letters, "is heel muzikaal en verrassend. Vorm en inhoud zijn voor ons met elkaar verbonden. We zijn een zender van nu en moeten er ook zo uitzien. We willen nog muzikaler worden, nóg meer ­attitude uitstralen, en maatschappelijk belangrijke thema's blijven aanpakken."

Zo zagen de vroegere StuBru-logo's eruit

Meest gelezen