Video player inladen...

Al 85 doden bij ontploffing aan brandstofleiding in Mexico 

In Mexico zijn zeker 85 mensen om het leven gekomen bij een explosie aan een brandstofleiding. Tientallen anderen raakten gewond. De explosie deed zich voor in het dorpje Tlahuelilpan in de staat Hidalgo, op zo'n 100 kilometer van de hoofdstad Mexico-Stad. Op het moment van de ontploffing waren er enkele honderden mensen in de buurt van de pijplijn, berichten lokale media.

Vermoedelijk hebben dieven een gat geboord in de pijpleiding om de brandstof te kunnen stelen. Op beelden (video onderaan) is te zien hoe de brandstof metershoog de lucht in spuit. Inwoners van de stad waren daarop de leiding genaderd om de lekkende brandstof in emmers of jerrycans op te vangen.

Op dat moment vond een grote explosie plaats. Vlammen sloegen de hoogte in en er onstond paniek bij de mensen rondom de pijpleiding. De hulpdiensten hebben het gebied daarna afgezet. Zeker 66 mensen zijn om het leven gekomen bij de explosie. 76 anderen raakten gewond. Volgens de hulpdiensten kan het aantal doden nog oplopen (lees voort onder de foto en video:)

AFP or licensors
Video player inladen...

Brandstofdiefstal kost overheid 2,6 miljard

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador heeft de regering opgeroepen om de bewoners van de getroffen regio te ondersteunen.

De explosie van gisteravond was een van de zwaarste van de laatste jaren. Diefstal van brandstof komt wel vaker voor in Mexico. Het kostte het land vorig jaar alleen al meer dan 2,6 miljard euro.

President Obrador heeft aangekondigd dat hij de strijd zal aangaan met de brandstofdieven. Hij liet al verschillende pijpleidingen afsluiten. Hoewel een groot deel van de bevolking de president hierin steunt, kwam door het afsluiten van verschillende leidingen de brandstoftoevoer in Centraal-Mexico in het gedrang. Sommigen vrezen ook voor de gevolgen voor de Mexicaanse economie.

President Obrador houdt vast aan maatregelen tegen brandstofdiefstal:

Video player inladen...

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal 7":

Video player inladen...

Meest gelezen