ImageGlobe

Twee vrouwen omgekomen door CO-vergiftiging in Gent

In Gent is gisteren een 26-jarige vrouw omgekomen door CO-intoxicatie. Twee medebewoners moesten in het ziekenhuis opgenomen worden, maar overleefden de vergiftiging. Elders in Gent kwam vanmorgen een 69-jarige vrouw om het leven door het dodelijke gas. Haar man had medische hulp nodig.

De hulpdiensten troffen gisteravond drie bewoners van een huis in de Jacob van Maerlantstraat bewusteloos aan. De CO-vergiftiging is mogelijk het gevolg van een slecht functionerend verwarmingstoestel, een vaak voorkomend probleem in de winterperiode. 

Voor een 26-jarige vrouw kwam alle hulp te laat. Een 30-jarige vrouw en een 25-jarige man werden naar het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst overgebracht. Daar zijn ze in een speciale decompressiekamer ondergebracht. Zaterdagavond mochten ze het ziekenhuis verlaten.

De precieze omstandigheden van de fatale CO-intoxicatie worden nog onderzocht. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een wetsgeneesheer aangesteld.

Vanmorgen deed zich een gelijkaardig incident voor in de Jozef Vervaenenstraat in Gent, waar een fatale dosis CO zich had opgestapeld. Een 69-jarige vrouw kwam om het leven, haar 64-jarige man had medische hulp nodig.

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal 7":

Videospeler inladen...

Meest gelezen