IJsberen trotseren vrieskoude met frisse duik in Deurne

3,5 graden Celcius. Dat was de watertemperatuur tijdens het jaarlijkse zwemfeest van de Deurnese ijsberen. Ideaal zwemweer voor ijsberen zo blijkt, want zo'n 400 mensen doken het ijskoude water in van de ecologische zwemvijver van het Boekenbergpark.

Het was -2,5 graden Celsius uit het water,  3,5 erin. Ideaal weer voor ijsberen dus want 400 moedigen doken vandaag met een brede glimlach in de ecologische zwemvijver van het Boekenbergpark in Deurne.

Wie het koude water uit kwam werd getrakteerd op gratis soep. Bart De Wever was er dit jaar niet bij. De Antwerpse burgemeester liet zaterdag via de sociale media weten dat hij met een “serieuze kopvalling” zit. “Sorry ijsberen van Deurne, morgen (zondag, red.) zal ik er niet bij zijn op de jaarlijkse duik in de zwemvijver”, aldus De Wever. Zijn partijgenoot Ludo Van Campenhout was er wel bij. “Fantastisch is dit”, reageerde Van Campenhout.

Meest gelezen