Videospeler inladen...

Oudste man ter wereld (113) overleden

De oudste man ter wereld, de Japanner Masazo Nonaka, is op 113-jarige leeftijd gestorven. Dat heeft zijn familie bevestigd aan Japanse media.

Nonaka werd op het noordelijke Japanse eiland Hokkaido geboren op 25 juli 1905. Dat is het jaar waarin Albert Einstein zijn relativiteitstheorie ontwikkelde.

Samen met zijn in 1992 overleden vrouw voedde hij in zijn woonplaats Ashoro twee zonen en drie dochters op. In april 2018 werd hij door het Guinness Book of Records erkend als oudste nog levende man ter wereld (zie video).

Nonaka overleefde al zijn zes broers en één zus, zijn vrouw en ook drie van zijn vijf kinderen. (lees voort onder de video)

Videospeler inladen...

Japan staat onder meer bekend om zijn grote aantal eeuwelingen. Eind vorig jaar telde het land bijna 70.000 mensen die honderd jaar of ouder zijn. 90 procent van hen zijn vrouwen.

De oudste man ooit was ook een Japanner. Jiroemon Kimura werd 116 jaar en 54 dagen. Hij overleed in 2013. De oudste mens ooit (volgens het Guinnes Book of Records) is nog steeds de Franse vrouw Jeanne Calment. Zij leefde 122 jaar en 164 dagen en stierf in 1997.

Meest gelezen