Foto: Toon Royackers

Plofkraak op bankkantoor in Hamont-Achel

Vanmorgen is een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van BNP Paribas Fortis aan het Marktplein in Hamont-Achel. Het is al de tweede plofkraak in een week tijd in het noorden van de provincie Limburg.

Met gas veroorzaakten de daders een explosie in het bankfiliaal. Daarbij vlogen verschillende ramen stuk, ook van naburige gebouwen. Niemand raakte gewond.

De bank heeft nog geen zicht op hoe groot de buit is. "De daders zijn kunnen ontkomen met een zak, maar een deel van de buit is in het kantoor en op straat blijven liggen", zegt woordvoerster Hilde Junius.  Het kantoor zal enkele dagen gesloten blijven.

Vorige week zondag was er ook al een plofkraak op het kantoor van Bpost in Kinrooi.

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal 7":

Videospeler inladen...

Meest gelezen