Videospeler inladen...

Twee doden bij zware brand in skioord Courchevel in Franse Alpen

Bij een zware brand in het skioord Courchevel in de Franse Alpen zijn vanochtend twee dodelijke slachtoffers gevallen. Dat bevestigt de lokale overheid. Er raakten ook vier mensen zwaargewond. De brandweer is massaal ter plaatse. 

Rond half vijf vanochtend brak er in het Franse skioord Courchevel een zware brand uit in een verblijf voor seizoensarbeiders. Op een video die een getuige kon maken, is te zien hoe metershoge vlammen uit het gebouw slaan. De brandweer kwam massaal ter plaatse en kreeg het vuur rond acht uur onder controle. Zo'n 60 mensen moesten geëvacueerd worden.

Lees verder onder de kaart.

Bij de brand kwamen twee mensen om het leven. Dat bevestigt de lokale overheid. Volgens de lokale krant le Dauphine werden de lichamen gevonden op de derde - en bovenste - verdieping in het gebouw waar het vuur uitbrak. Er zijn ook vier zwaargewonden en tien lichtgewonden.

Over de identiteit of de nationaliteit van de slachtoffers is nog niets bekend. Er verbleven ook buitenlandse werknemers in het verblijf. Ook over de oorzaak van de brand is er nog geen duidelijkheid.

Een toerist postte beelden van de uitslaande brand op zijn Facebookpagina:

Meest gelezen