Postkantoren nog hele dag offline 

De kantoren van bpost kampen met softwareproblemen en werken al de hele dag manueel. In Brussel zijn enkele kantoren dicht. Advies van de post:  als het niet erg dringend is, stel uw bezoek dan uit.

Vanmorgen startte een applicatie voor de postkantoren niet naar behoren op, verduidelijkt Barbara Van Speybrouck, woordvoerster van bpost aan VRT NWS. Daardoor moeten postkantoren alles manueel doen. Financiële transacties zijn niet mogelijk en pakjes of aangetekende zendingen worden met de hand verwerkt. Dat betekent soms lang in de rij staan aan het loket.

In Brussel is daarom een aantal postkantoren dichtgebleven, bijvoorbeeld in het treinstation Brussel Noord. Elders is de richtlijn dat postkantoren open blijven. “Maar wie er niet strikt noodzakelijk moet zijn, komt beter in de namiddag,” adviseert Barbara Van Speybrouck.

Hoe lang de computerproblemen nog zullen duren is niet duidelijk. Waarschijnlijk nog de hele dag. Vanavond en vannacht werken IT'ers door, in de hoop dat morgen alles weer werkt. De sortering en de verdeling van post en kranten aan huis verloopt wel normaal. 

Meest gelezen