Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

De eerste sneeuw verwacht voor Vlaanderen: morgen een dun laagje van 1 tot 4 centimeter 

Vlaanderen maakt zich op voor de eerste sneeuw deze winter. Morgen trekken er langzaam winterse buien van het westen naar het oosten. Onze weerman Frank Deboosere verwacht een laagje sneeuw van 1 tot 4 centimeter dat met de barkoude temperaturen zal blijven liggen. "Zoals de weerkaarten er nu uitzien, zullen de buien net na de ochtendspits vallen", legt Deboosere uit. 

Morgen trekt in de voormiddag een storing met sneeuw vanaf het westen door ons land. In de loop van de dag wordt het overwegend droog, met nog kans op enkele winterse buien aan de kust. De maxima liggen tussen ­-2 graden in de Ardennen en 1 à 4 graden elders.

De sneeuw zal dus blijven liggen en een wit tapijtje vormen van 1 tot 4 centimeter op wegen en voetpaden. Het verleden heeft ons echter geleerd dat dat al genoeg kan zijn om het verkeer danig in de war te sturen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer staat sowieso paraat. "Elke winterse nacht staan 316 strooiwagens klaar. Afhankelijk van het weer laten we die intensiever uitrijden", legt woordvoerster Veva Daniels uit. "Als de sneeuw morgen blijft liggen dan sturen we ploegen op pad om te ruimen."

Bekijk het weerbericht van gisterenavond met de sneeuwvoorspelling van Sabine Hagedoren:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Vanaf zaterdag wordt het zachter

Woensdagochtend is er kans op aanvriezende mist. Daarna is het wisselend bewolkt met kans op enkele winterse buitjes. In de Ardennen blijft het zwaarbewolkt en kan wat sneeuw vallen. We krijgen maxima van ­-1 tot 3 graden. 

Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig maar de kans op neerslag neemt verder af. We krijgen meer zon op donderdag. De maxima liggen rond -1 of -­2 graden in de Hoge Venen,  rond 1 graad in het centrum en rond 3-4 graden aan de  kust. 

Zaterdag wordt het zachter met wat lichte neerslag vanaf de kust,  onder de vorm van regen of smeltende sneeuw in het centrum en van sneeuw in de Ardennen. Maxima tussen -­1 en 5 graden. Zondag krijgen we regen op vele plaatsen maar nog sneeuw op de Ardense hoogten. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Ardennen en 4 graden in het centrum. 

Meest gelezen