Jean-Marie Dedecker dreigt met sluiting snelwegparking Mannekensvere

De burgemeester van Middelkerke, Jean-Marie Dedecker (LDD), dreigt ermee om de snelwegparking langs de E40 in Mannekensvere te sluiten, tenzij er extra maatregelen komen tegen mensensmokkelaars. Zij proberen transmigranten op die plek in vrachtwagens richting het Verenigd Koninkrijk te krijgen. Dedecker wil een omheining aan de snelwegparking.

Jean-Marie Dedecker, de burgemeester van Middelkerke, wil dat er extra maatregelen komen om de snelwegparking in Mannekensvere te beveiligen tegen mensensmokkelaars. Anders dreigt hij ermee om de parking te sluiten.

Omheining moet er komen

Dedecker heeft een heel concrete vraag voor de betrokken ministers Ben Weyts (N-VA) en Pieter De Crem (CD&V). "Er moet daar een omheining komen. Ze hebben daar ook voor gezorgd in Westkerke en Oudenburg. Goed voor hen, maar het probleem verlegt zich nu verder. En wie is daar het slachtoffer van? Wij hebben geen afsluiting en dat moet er echt wel komen. De mensensmokkelaars komen elke nacht met 50 à 60 mensen toe. Ze verspreiden zich dan in kleinere wagens en springen daarna in een vrachtwagen richting Calais."

Transmigranten opgepakt

Afgelopen weekend werden tijdens een politieactie 24 transmigranten opgepakt in de buurt van de snelwegparking in Mannekensvere. Die kregen allemaal een papier met een bevel om het land te verlaten.

Meest gelezen