Gedeeltelijke oplossing voor dijkbreuk Damme

Na de dijkbreuk in Damme net voor Nieuwjaar, kan je weer passeren langs de Leopoldsvaart-Noord. Die straat was al weken afgesloten voor de herstellingswerken aan de gebroken dijk. Vanuit beide richtingen kan je er weer afwisselend passeren over de rijstrook richting de Zelzatebrug.

Net voor Nieuwjaar was er een dijkbreuk in Damme. Tussen het Leopoldkanaal en het Schipdonkkanaal, in de volksmond de "Blinker" en "de Stinker", was er een breuk. De hele berm over een lengte van 30 meter werd meegesleurd. Omdat er een groot niveauverschil is tussen de twee waterwegen stroomde het water van het ene kanaal in het andere. Misschien was het gat het gevolg van een vossenhol, midden de berm, zo luidde het. Maar vanaf vandaag is er alvast een gedeeltelijke oplossing. 

Gedeeltelijke oplossing

Je kan dus weer passeren langs de Leopoldsvaart-Noord. Vanuit beide richtingen kan je weer afwisselend passeren over de rijstrook richting de Zelzatebrug. De gebroken dijk, dat gat van 30 meter, is hersteld. Maar de weg kan pas volledig open als ook het wegdek aan één kant weer volledig hersteld is. Daarop is het nog een tijdje wachten.

Bekijk een bijhorend fragment uit "Het Journaal" van 30 december 2018:

Video player inladen...

Meest gelezen