Glenn Degroote uit Eeklo is Mister Tattoo

Glenn Degroote (23) uit Eeklo is afgelopen weekend Mister Tattoo Belgium geworden. Degroote heeft verschillende tatoeages, vooral op zijn bovenlichaam. Achter elke tattoo zit een persoonlijk verhaal.

Glenn Degroote uit Eeklo is de nieuwe Mister Tattoo 2019. Hij wil het komende jaar de ambassadeur zijn van tatoeages. Hij hoopt vooral het positieve imago ervan meer in de verf te zetten. De verkiezing zelf was zenuwslopen maar Degroote is erg blij dat hij in de race is gestapt. “De verkiezing was een prachtig avontuur waar ik geweldige mensen heb mogen ontmoeten, vriendschappen opgebouwd heb en ervaringen rijker ben geworden. Ik ben blij dat dit avontuur door de titel nu mag blijven duren.”

Elke tattoo is een verhaal 

De tatoeages van Degroote betekenen allemaal iets. Hij is in zijn jonge leven nog niet echt gespaard gebleven van ellende. Dat vertaalt zich ook in de verschillende tattoo's. "Op mijn onderarm staat de tekst getatoeëerd die ook op het graf van mijn broer staat. Er is ook een tekening van een klok. Die duidt het uur aan waarop mijn allereerste en grote liefde is gestorven. Het zijn herinneringen die me sterker maken." Net dat is de boodschap die Degroote wil doorgeven. "Tattoo's zijn niet alleen tekeningen, het zijn vaak ook verhalen en zelf ideeën van mensen. Ze geven ook aan waar mensen voor staan."

Meest gelezen