"Ik heb geroepen: "Gebruik me niet voor die reclame!""

Tot aan de avond van de uitreiking van de Golden Globes was er vrijwel niemand die haar kende. Maar dat veranderde toen het Canadese fotomodel Kelleth Cuthbert zich op foto’s van diverse celebrity’s op de rode loper aan de wereld wist te presenteren, terwijl ze reclame maakte voor 'Fiji Water'. En dat loont, blijkt nu. Al vond actrice Jamie Lee Curtis, na eerst haar ongenoegen geuit te hebben op haar eigen Instagramaccount, ook in het Amerikaanse praatprogramma "The talk" dat deze vorm van campagne voeren totaal ongepast is. 

Jamie Lee Curtis, bekend van onder meer "Halloween", "Trading places", "A fish called Wanda" en "Freaky friday", reageerde in "The talk" nog altijd ontzet over wat er op de rode loper van de Golden Globes gebeurd was: "Wat, was ik maar een beetje ambetant? Ik zag al wat er gaande was, op 15 meter afstand. Ik zag dat meisje. Ik zag die fotograaf. Ik had zoiets van "Mmm!" Toen ik naderde, kwam deze man op me af, er helemaal niet op wijzend dat hij bij dat meisje hoorde, die me zei: "Je ziet er geweldig uit. Mag ik een foto van je nemen?" Ik heb hem dan luid toegeroepen: "Maar niet met haar in de achtergrond. Mij ga je hier niet gebruiken om reclame te maken voor dat water." Om de eenvoudige reden dat ze me er niet voor betaald hadden."

"Ik ben dan verder gestapt, weg van dat meisje, en liet mijn foto nemen, met een van mijn handen in mijn zij. Maar dan nam toch iemand, die schuin van me stond, een foto van mij en dat meisje op de achtergrond. En ik vind dat ze me daar toch hadden mogen informeren. Dat is dan ook mijn enige klacht, ook al lijkt dat niet zo belangrijk."

"Ze hadden moeten zeggen dat ze met dat meisje een foto gingen maken. Dan kan je ofwel zeggen dat het mag, ofwel kan je dat weigeren. Ze moeten toch begrijpen dat sommige mensen hiermee niet akkoord gaan."

"En laat me nogmaals herhalen dat ik niets tegen dat meisje heb. Ik hoop dat het haar goed gaat. Maar zelfs indien ze nu de Oscars zou presenteren, ik zou er niet naar kijken."

De Oscars presenteren zit er wellicht niet in, maar Kelleth Cuthbert -die blijft beweren dat alles spontaan gebeurde tijdens de Golden Globes- wist wel een rol vast te krijgen in de wereldwijd populaire soap "Mooi en meedogenloos" (zie foto hierbeneden). Hoelang ze die rol zal vasthouden, is momenteel onduidelijk. Ook was ze intussen al gaste in "The late late show" van James Corden. Bovendien zag ze het aantal volgers op Instagram sinds haar Golden Gobes-optreden bijna vervijfvoudigen.

Meest gelezen