"Toegegeven, ik had beter moeten nadenken vooraleer ik sprong"

Het was een stunt die slecht had kunnen aflopen en waarover vooraf duidelijk niet goed nagedacht was. Toch sprong Nick Naydev uit Washington onlangs van de 11e verdieping van een cruiseschip, dat aangemeerd lag in Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s. Ruim 30 meter viel de 27-jarige man naar beneden in het water, waar ook nog eens haaien gesignaleerd worden. Vervolgens werd hij door een toevallig passerende boot uit het water gehaald. Van "Royal Caribean Cruises" kreeg hij daarna te horen dat hij samen met zijn vrienden onmiddellijk zijn koffers mocht pakken. Nadat de beelden op sociale media gepubliceerd waren, gingen ze snel viraal.

Naydev raakte lichtgewond door zijn stunt. Hij kon gedurende 3 dagen nauwelijks fatsoenlijk stappen. Bovendien liet "Royal Caribbean Cruises" in een statement weten dat hij en zijn vrienden in de toekomst nooit meer een cruise konden boeken: "Dit was simpelweg dom en roekeloos gedrag." Er wordt nog altijd overwogen om een klacht tegen Naydev in te dienen.

Op nieuwswebsite Inside Edition reageerde Naydev afgelopen weekend: "Toegegeven, ik heb vooraf niet goed nagedacht. Eigenlijk was ik helemaal niet aan het nadenken op dat moment. Het enige wat door mijn hoofd ging, was: "Ik ga het doen!" En 2 seconden later ben ik dan gesprongen."

"De nacht ervoor hadden mijn vrienden en ik nogal veel gedronken. De alcohol was nog niet helemaal uit mijn lichaam, denk ik."

"Ik hoop dat ik nu geen voorbeeld ben voor anderen die ook iets dergelijks willen doen. Ik bedoel maar, dit is geen grap. Eigenlijk ben ik blij dat ik het er zo goed afgebracht heb. Ik had alleen pijn aan mijn billen en mijn nek, maar echt pijnlijk was dat niet."

Meest gelezen