Uber verhoogt minimumleeftijd voor chauffeurs in Nederland na dodelijke ongelukken

Nederlandse Uberchauffeurs moeten voortaan minstens 21 jaar oud zijn. Nu is dat nog 18. Ook moeten chauffeurs minstens een jaar rijervaring hebben. Chauffeurs onder de 25 moeten verplicht ook een training volgen over veiligheid in het verkeer. Taxidienst Uber heeft die regels ingevoerd na drie dodelijke ongelukken in korte tijd, waarbij vier mensen zijn omgekomen. Een 9-jarig kind raakte zwaargewond bij een van die ongevallen.

Ruim een week geleden kwam een 24-jarige fietsster om het leven door een aanrijding met een Ubertaxi in Amsterdam-West in Nederland. Begin januari overleden twee automobilisten door een aanrijding met een taxi op de A9 in Nederland en in december stierf een voetganger in het centrum van Amsterdam door een botsing met een voertuig van Uber.

Alle bij de ongevallen betrokken chauffeurs zijn ouder dan 21. De gemeente Amsterdam is blij met de beslissing van Uber, maar zegt ook dat het een eerste stap is.

"We blijven met het bedrijf en de rest van de taxibranche in gesprek om de verkeersveiligheid verder te verbeteren", aldus verkeerswethouder Sharon Dijksma. Zo wil Amsterdam met Uber praten over arbeidsomstandigheden. Uberchauffeurs in Brussel moeten ook minstens 21 zijn.

Meest gelezen