Video player inladen...

Wit konijn bij de N-VA in Antwerpen: Michael Freilich kandidaat op Kamerlijst

Michael Freilich, de hoofdredacteur van Joods Actueel, krijgt de vijfde plaats op de Antwerpse Kamerlijst van de N-VA voor de verkiezingen van 26 mei. De lijst wordt getrokken door oud-minister Jan Jambon en geduwd door Kamerfractieleider Peter De Roover.

Michael Freilich is de zoon van een joodse vader met Roemeense roots en een joodse moeder met Hongaarse roots. Hij is de kleinzoon van Louis Davids, oud-hoofdredacteur van het Nederlands-Israëlisch Weekblad en erevoorzitter van Joods Actueel. 

Freilich is hoofdredacteur van Joods Actueel. Dat tijdschrift verdedigt de Israëlische zaak en reageert geregeld tegen publieke figuren die zich aan antisemitisme zouden bezondigen. Freilich wordt vaak opgevoerd als woordvoerder van de joodse gemeenschap in ons land.

Bekijk hieronder Michael Freilich over zijn keuze voor de N-VA: "N-VA sluit aan bij heel veel van mijn overtuigingen"

Video player inladen...

Herbekijk hieronder het gesprek van Bart Verhulst met N-VA-voorzitter Bart De Wever in Het Journaal:

Video player inladen...

Meest gelezen