BELGAIMAGE

Bevestigd: Pieter De Crem trekt Kamerlijst van CD&V in Oost-Vlaanderen

Pieter De Crem wordt dan toch lijsttrekker van de CD&V-Kamerlijst in Oost-Vlaanderen.  Dat heeft hij aangekondigd via de sociale media. Hierdoor maakt de titelvoerende burgemeester van Aalter definitief zijn comeback op het nationale politieke toneel.

"De voorbije maanden is de politieke context in ons land sterk gewijzigd. Het vertrek van N-VA uit de federale regering zorgde voor politieke instabiliteit", schrijft De Crem op zijn Facebookpagina.

De tot voor korte vrijwel onzichtbare staatssecretaris voor Buitenlandse Handel had na de gemeenteraadsverkiezingen aangekondigd dat hij zich in het "Cremlin" zou terugtrekken, het stadhuis van Aalter.

Momenteel is De Crem minister van Binnenlandse Zaken in de ontslagnemende regering-Michel II. Een onverwachte rehabilitatie als het ware waaruit hij hernieuwde nationale ambities heeft geput. "Het is voor mij duidelijk dat er een absolute nood bestaat aan een verantwoordelijk en daadkrachtig beleid, gekaderd in een verhaal van rechten, maar ook duidelijke plichten", duidt hij zijn beslissing om dan toch in te gaan op de vraag vanuit CD&V om de Oost-Vlaamse Kamerlijst te trekken. 

Meest gelezen