Bijna 5 ton koper gestolen in Tielt

In de industriezone in Tielt is afgelopen nacht bijna 5 ton koper gestolen. De daders combineerden 2 inbraken: in het ene bedrijf stalen ze een bestelwagen met aanhangwagen, die ze daarna vulden met koper uit het andere bedrijf.

Bijna vijf ton koper werd er gestolen vannacht in een recyclagebedrijf in Tielt. De dieven braken eerst binnen bij een carrosseriebedrijf. Ze stalen er een bestelwagen met aanhangwagen, die ze daarna vulden met zuiver koper uit een recyclagebedrijf om de hoek. 

Voorbereidende werken

Werner Deruddere stelde 's ochtends vast dat de dieven vensters uit de poort hadden gesneden om in te breken. Ze hadden een auto verzet met een vorkheftruck, ze hadden de kast in de garage opengebroken, om bij de autosleutels te geraken en hebben dan alle poorten opengebroken, om met een wagen en aanhangwagen buiten te rijden. Het is een aanhangwagen die Werner gebruikte om een crossmotor mee te vervoeren. 

Neem je tijd

De wagen en aanhangwagen moeten ze dan gevuld hebben met zuiver koper van het recyclagebedrijf hier om de hoek. Het duurde bijna drie uur om alles in de bestelwagen en aanhangwagen te laden. Even voor vijf uur waren de dieven klaar. De bestelwagen is nog even gezien geweest op de E17 in Sint-Niklaas, maar daarna was er geen spoor meer van de daders. 

Meest gelezen