Boutersem wil brave autobestuurders belonen

De nieuwe burgemeester van Boutersem, Chris Vervliet, stelt een nieuwe oplossing voor om snelheidsovertredingen tegen te gaan. Wie de snelheid overtreedt, krijgt nog steeds een boete. Respecteer je de snelheid wel, dan krijg je een cadeau.

De burgemeester van Boutersem, Chris Vervliet (CD&V), heeft een idee om mensen trager te doen rijden. In plaats van overtreders te straffen, wil de burgemeester de mensen belonen die zich aan de regels houden. Het idee komt van het digitale forum Jij Kiest van VRT NWS. 

Als beloning wil de burgemeester een aankoopbon bij de lokale handelaars uit zijn gemeente geven. "We willen gericht een paar sensibiliserende acties voeren en dan een kleine attentie geven waarmee we zeggen dat we het tof vinden dat ze de snelheid respecteren", aldus de burgemeester.

Met de actie wil de burgemeester ook het imago van de politie verbeteren en aantrekkelijker maken. "Ze beboeten niet alleen maar geven ook schouderklopjes aan mensen die het goed doen." 

Niet iedereen belonen

Hoe de actie wordt uitgewerkt, is nog niet zeker. Zelf beseft de burgemeester dat hij niet aan iedereen een beloning kan geven. De praktische zaken, zoals wie een beloning krijgt, worden nog besproken.

"Het is niet de bedoeling om de traagste bestuurder er uit te kiezen want dat is ook niet correct." Een voorstel is om op bepaalde tijdstippen de mensen te controleren en via de nummerplaten een loting te houden.

De actie is aan het politiecollege voorgelegd, zij waren zeer enthousiast. Het college zal de actie verder uitwerken.

Meest gelezen