Christian Bale: "Genoeg is genoeg. Ik kan dit mijn lichaam niet langer aandoen"

Hij mag dan onlangs een Golden Globe gewonnen hebben voor zijn rol van voormalig vicepresident Dick Cheney in de bioscoopfilm "Vice" en momenteel ook nog genomineerd zijn voor een Oscar, opnieuw heeft die rol fysiek erg veel geëist van Christian Bale. Ruim 20 kilogram moest de 44-jarige acteur immers zwaarder worden. En de vele lichaamsaanpassingen doorheen zijn carrière, met een gewicht dat grosso modo varieert van 55 tot 90 kilogram, eisen hun tol. En dus liet hij in een interview met Sunday Times nu weten dat het voor hem welletjes geweest is.

Bale wordt vaak omschreven als een van die acteurs die bereid zijn zich volledig onder te dompelen in een rol. Daarbij spaart hij zijn eigen lichaam dan niet, of hij nu graatmager moet zijn zoals in "The machinist" of "Rescue dawn", maximaal gespierd in "The dark knight" of "The dark knight rises", of met een maatje meer in "American hustle" of nu in "Vice". 

Maar in Sunday Times is hij duidelijk: "Genoeg is genoeg. Ik kan dit echt niet langer doen. Mijn sterfelijkheid kijkt me recht in de ogen."

Bale gaf onlangs toe dat hij, voor de rol van Dick Cheney, voor het eerst een dokter en voedingsdeskundige geraadpleegd had: "Het was nog een kwestie van tijd, maar uiteindelijk heb ik toch maar besloten om hulp in te roepen. Ook al moet ik op korte termijn erg verdikken, ik doe het dan ten minste op de gezondste manier."

Voor raad richtte hij zich ook tot collega-acteur Gary Oldman, die voor zijn rol van Winston Churchill, waarvoor hij vorig jaar nog een 'Oscar voor beste acteur' won, fel verdikt was. Maar het antwoord verbaasde Bale: "Ik was toen voor mijn laatste rol al een 10-tal kilogram bijgekomen.  En hij? Wat? Geen enkele. Ik voelde me zo’n dwaas. Maar goed, ik was al op weg om dikker te worden, dus heb ik maar verder gedaan."

Echtgenote Sibi Blazic en zijn 2 kinderen, Emmeline (13) en Joseph (4), moeten de transformaties natuurlijk ondergaan, al vindt zoonlief dat dan weer niet zo erg. Bale: "Wat er ook met mijn lichaam gebeurt, mijn vrouw heeft het gezien. Mijn zoon ziet mijn buikje nochtans graag. Hij wipt er dan op en neer op, duwt er zijn hoofd in, en wipt ervan af om dan op de vloer te vallen."

Meest gelezen