Inwoners Sint-Genesius-Rode boos om afschaffen late treinen naar Brussel

Inwoners van Sint-Genesius-Rode, Vorst, Ukkel en Linkebeek klagen over het afschaffen van de late trein naar Brussel. Dat gebeurt voor werken aan het Gewestelijk Expresnet. "Ons avondje uit naar Brussel komt op de helling te staan", zeggen inwoners.

"Een avondje stappen in Brussel komt zo in het gedrang. Vroeger konden we met de trein van iets over middernacht vanuit Brussel terug naar Rode sporen", zegt Tom De Spiegeleer, inwoner van Sint-Genesius-Rode.

Geen late treinen door werken aan GEN

Maar sinds 9 december is dat niet meer mogelijk. Het treinverkeer op lijn 124 is beperkt omdat spoorwegbeheerder Infrabel werken uitvoert voor de uitbouw van het Gewestelijk Expresnet (GEN) . De late treinen vanuit Brussel naar Ukkel, Vorst, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode zijn afgeschaft, minstens tot 2025. De laatste rijdt iets over tien. 

"Een avondje Ancienne Belgique meepikken en dan met de trein terug naar huis, is dan uitgesloten", zegt De Spiegeleer. "Je moet dan al om 21.30 uur doorgaan om je laatste trein te halen."

Alternatieven

De Spiegeleer begrijpt niet waarom de werken op die lijn al zo vroeg 's avonds moeten beginnen. "Kunnen ze niet na middernacht starten, zodat de treinen op lijn 124 toch iets langer kunnen rijden?"

De NMBS betreurt de impact op de reizigers maar zegt dat er alternatieven zijn door gebruik te maken van de bussen van de MIVB en TEC.

Meest gelezen