Nederland stuurt "The voice"-deelnemer Duncan Laurence naar Songfestival

Nederland stuurt dit jaar, net zoals België, een deelnemer van "The voice" naar het Songfestival: Duncan Laurence. De singer-songwriter is 24 en studeerde vorig jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. 

Net zoals de Belgische kandidaat Eliot Vassamillet is Duncan Laurence een relatief onbekende artiest. Welk nummer hij zal zingen, wordt pas op 7 maart bekendgemaakt, maar de Nederlandse selectiecommissie laat aan NOS weten: "We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is." 

"De voorbije jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid", reageert Duncan Laurence.

"Voor mij geldt dat laatste niet, maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo'n groot podium te laten zien wat je waard bent. Ik ben heel trots dat ik Nederland ga vertegenwoordigen en ik ga alles geven." 

(lees verder onder de Instagrampost)

Ilse de Lange, die in 2014 zelf ook deelnam aan het Songfestival (met Waylon als The Common Linnets), was een van de coaches toen Duncan de Moor (zijn echte naam) deelnam aan "The voice of Holland". Ze zat nu ook in de selectiecommissie. "Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek", liet zij optekenen. "Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek." 

In 2014 nam Duncan de Moor deel aan "The voice of Holland": 

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Tel Aviv op 14, 16 en 18 mei.

Meest gelezen