Videospeler inladen...

Overpelt sprokkelt 3,25 "Fata morgana"-sterren in "De ideale wereld"

Overpelt heeft 3,25 "Fata morgana"-sterren gesprokkeld bij een ludieke uitdaging van "De ideale wereld" op Canvas. Neerpelt had ooit al 5 zulke sterren verzameld. De nieuwe fusiegemeente Pelt klokt zo af op een gemiddelde van 4,125 sterren.

500 piñata's maken, een zonnetempel bouwen, een replica van een muurschildering van Rivera maken, een siësta met 500 Mexicanen organiseren en 100 mariachi's vinden: die uitdaging kregen de inwoners van Overpelt vorige week voorgeschoteld van de makers van "De ideale wereld" op Canvas.

Met de opdrachten konden de inwoners van Overpelt 5 "Fata morgana"-sterren verzamelen, de felbegeerde prijzen die Sergio en Geena Lisa in de jaren 2000 uitdeelden aan tal van gemeenten in het gelijknamige programma op Eén.

Neerpelt nam ooit aan "Fata morgana" deel en wist destijds 5 sterren te scoren. Sinds 1 januari vormen Neerpelt en Overpelt samen de fusiegemeente Pelt en daarom vonden de makers van "De ideale wereld" dat ook Overpelt een gooi naar "Fata morgana"-sterren moest doen om voor eens en voor altijd het gemiddeld aantal sterren voor Pelt te bepalen.

In de uitzending van "De ideale wereld" van vanavond wisten de inwoners van Overpelt uiteindelijk 3,25 uitdagingen in te lossen, goed voor evenveel "Fata morgana"-sterren. Samen met de 5 sterren van Neerpelt kan Pelt voortaan op een gemiddelde van 4,125 "Fata morgana"-sterren bogen.

Asse

Conform de traditie van "Fata morgana" daagde "De ideale wereld" prompt een nieuwe gemeente uit om 5 opdrachten tot een goed einde te brengen. De keuze viel hierbij op Asse. Daar moeten de inwoners tegen vrijdag om 10.30 uur een brunch organiseren op basis van deze 5 taken:

  • Een mand met koffiekoeken voor 25 mensen
  • 10 flessen cava en minstens evenveel flessen fruitsap
  • Een uitgebreid buffet met onder meer kaas, vers fruit, gebakken eieren, spek en charcuterie
  • Een Spotify-playlist met rustige brunchmuziek
  • Minstens 1 persoon om alles nadien op te ruimen

Bekijk hieronder het volledige fragment uit "De ideale wereld":

Videospeler inladen...

Meest gelezen