Podvis #2: De impact van hiphop: waarom het woord "bitch" geen kwaad kan

Podvis: zo heet de nieuwe podcast van VRT NWS, waarin we jou geregeld meenemen voor een diepe duik in een actueel thema. In deze tweede aflevering probeert Joris Vergeyle te weten te komen wat de impact is van hiphop, en vanaf wanneer het strafbaar wordt. 

Beluister hier de tweede aflevering van Podvis: 

Luister ook naar Podvis op

Rappers als Soufiane Eddyani of Boef: ze hebben vaak een kwalijke reputatie. Dominees schrijven brieven om nummers van Jebroer te laten verbieden en de Belgische Voetbalbond eindigt voortijdig de samenwerking met Damso, na commotie over vrouwonvriendelijke uitspraken. 

In deze podcast gaat Joris Vergeyle op zoek naar de impact van hiphop op het - vaak jongere - publiek. Vanaf wanneer wordt het strafbaar? Moeten ouders zich zorgen maken? De tweede podvis diept de antwoorden op, met hulp van onder anderen DJ LeFtO, rechtsantropoloog Jogchum Vrielink en communicatiewetenschapper Joke Bauwens

Meest gelezen