Foto Kurt

Pol Van Den Driessche (N-VA) stopt met nationale politiek

N-VA-senator Pol Van Den Driessche is geen kandidaat voor de regionale en federale verkiezingen in mei. Dat heeft hij aangekondigd op Facebook. Hierdoor lijkt een eind te komen aan zijn carrière in de nationale politiek. Hij blijft wel gemeenteraadslid in zijn thuisstad Brugge en blijft actief als communicatieadviseur van de partijtop.

"Ik wil de vernieuwing bij de West-Vlaamse N-VA alle kansen geven", schrijft Van Den Driessche op Facebook. Eerder liet hij het fractievoorzitterschap in de Brugse gemeenteraad nog staan om zich volop op de nationale politiek te focussen.

"Ik blijf achter de schermen actief, als communicatieadviseur van de partijtop", meldt Van Den Driessche nog. "Tot dan zal ik mijn mandaat als senator en vooral mijn internationale opdrachten verder correct invullen." Hij gaat ook opnieuw enkele uren lesgeven als gastprofessor in Hogeschool West-Vlaanderen (Howest).

De carrière van Pol Van Den Driessche volgt al jaren een grillig pad dat slingert tussen journalistiek en politiek. Zo was hij onder meer hoofdredacteur bij VTM Nieuws, gemeenteraadslid voor de Volksunie, senator voor CD&V en gecoöpteerd senator voor de N-VA, waartoe hij sinds 2011 behoort. In oktober maakte hij als kandidaat-burgemeester geen al te beste beurt bij de kiezer in Brugge.

In 2012 kwam hij in opspraak in verband met seksueel grensoverschrijdend gedrag. "Een georkestreerde en politiek geïnspireerde lynchpartij", zei hij zelf, maar hij  verontschuldigde zich wel voor gedrag dat ongewild als ongepast overkwam. 

Meest gelezen