Bedienden van het Arenbergkasteel in Heverlee

Ruim 70.000 bezoekers voor Arenbergfestival Leuven

De voorbije drie maanden stond de adellijke familie Arenberg centraal  in Leuven. Meer dan 30 evenementen wisten 70.280 mensen te boeien.

De tentoonstelling “Macht en schoonheid. De Arenbergs” in het M-Museum viel in de smaak bij 45.641 bezoekers, van wie koningin Mathilde er een was. Hertog Leopold van Arenberg kwam over uit Zwitserland om de tentoonstelling te openen. De expo over de kastelen van de Arenbergs in de Universiteitsbibliotheek trok zo’n 8.000 bezoekers. 

De familie Arenberg speelde vijf eeuwen lang een prominente rol in heel Europa, als diplomaten en ridders in dienst van de Habsburgse heersers. Ook in de Lage Landen waren ze aanwezig; ze betrokken onder meer het Arenbergkasteel in Heverlee, waar nu de ingenieurs van de KU Leuven huizen.

Het openingsweekend in het park van het kasteel in Heverlee trok 10.000 bezoekers. Alles samen waren er 30 projecten en evenementen. In het kader van het Arenbergfestival  zijn meer dan 4.000 bomen geplant in het  Heverleebos en het Meerdaalwoud. En enkele dagen geleden werd een experiment gestart met 25 ton ijs in de ijskelder van het Arenbergkasteel.

Meest gelezen