© NBC Universal, Inc.

Zanger Chris Brown opgepakt op verdenking van verkrachting

De Amerikaanse r&b-zanger Chris Brown is in Parijs opgepakt, samen met een vriend en zijn lijfwacht. Brown zou een vrouw hebben verkracht die hij vanuit een discotheek had meegenomen naar zijn hotel.

Na een nachtje stappen in de Parijse discotheek "Le Crystal" zou Chris Brown in de vroege ochtend van 16 januari een vrouw van 24 hebben meegenomen naar zijn kamer in het sjieke hotel "Mandarin Oriental" nabij de Place de la Concorde.

De vrouw heeft meteen een klacht ingediend wegens verkrachting en de politie opende een onderzoek. Nu is Brown opgepakt, samen met twee anderen: een vriend en zijn bodyguard. Ze worden alle drie verdacht van verkrachting en ook van inbreuken op de drugswet. Het drietal kan 48 uur worden vastgehouden, tot een rechter beslist hoe het verder moet.

Chris Brown is al eerder in opspraak gekomen wegens geweld tegen fans en vrouwen, onder wie ook zijn toenmalige vriendin Rihanna. In 2009 gaf Brown zichzelf aan bij de politie. Hij werd veroordeeld tot een werkstraf en een contactverbod. Sindsdien waren er nog herhaaldelijke geweldplegingen en aanvaringen met de politie.

Brown wordt dit jaar 30, won een Grammy, verkoopt miljoenen platen over de hele wereld en heeft tientallen miljoenen volgers op Instagram en Twitter. Hij werd als kind "ontdekt" en bracht al op zijn zestiende zijn eerste plaat uit. “Turn up the music” is een van zijn hits.

Meest gelezen