"Zoon, weet jij wie deze man is?"

Het ging er in ieder geval gemoedelijk aan toe, tijdens het spelen van het kaartspel Uno door verschillende spelers van voetbalclub Manchester United op de trein. En vooral luidruchtig, waaraan de ouders van Nate Patrick zich enigszins stoorden. Aan vader Patrick, die samen met zijn vrouw voor zijn job vanuit Australië naar Groot-Brittannië was afgezakt, werd door "een vreemde man met een rode rugzak die gemaakt was van krokodillenleer" voorgesteld, om de gemoederen wat te bedaren, om een foto te nemen. Maar dat had vader Patrick niet goed begrepen en nog minder dat een van ’s werelds bekendste voetbalvedetten hem die vraag gesteld had.

Volgens zoon Nate, die ook sportcommentator en een fervent voetbalsupporter is, dacht zijn vader eerst dat de voor hem onbekende man een foto van hemzelf en zijn echtgenote wilde maken. Toch maakte de voetbalspeler duidelijk dat hij ook best op de foto zou staan. Zo gebeurde het, maar vader Patrick had nog altijd geen flauw benul met wie hij nu op de foto stond. En dus vroeg hij via WhatsApp raad aan zijn zoon:

Zoon Nate kon niet anders dan verbaasd vaststellen dat het om Paul Pogba ging ("It’s Paul bloody Pogba!"), de Franse stervoetballer voor wie Manchester United ruim 100 miljoen euro had betaald en die vorig jaar nog met de Franse nationale ploeg wereldkampioen voetbal werd. Op de foto was ook middenvelder Nemanja Matic te zien, die speelt voor de Servische nationale ploeg.

Op BBC Radio 5 grapte Nate Patrick over het hele voorval nog als volgt: "Ik zit hier vast in Sydney, terwijl mijn vader bezig was om Paul Pogba te overtuigen om een foto van hem te nemen. Er gingen allerlei vragen door mijn hoofd, en plots laten ze weten dat ze een lieve hond gezien hebben. En sturen ze me ook nog eens 6 foto’s van die hond. Ik moet toegeven dat er maar weinig mensen zijn die de foto’s van deze hond willen delen."

Meest gelezen