Belgische films "Girl" en "Nos batailles" genomineerd voor een César

De Belgische films "Girl" van regisseur Lukas Dhont en "Nos batailles" van Guillaume Senez zijn genomineerd voor de Césars, de Franse filmprijzen. Allebei maken ze kans op een beeldje in de categorie Beste Buitenlandse Film.

Op 22 februari worden de Franse filmprijzen, de Césars, voor de 44e keer uitgereikt. En er zijn ook Belgische kanshebbers voor een beeldje.

De Belgische films "Girl" en "Nos Batailles" zijn allebei genomineerd in de categorie Beste Buitenlandse Film. Ze nemen het op tegen "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" van Martin McDonagh, "Hannah" van Andrea Pallaoro, "Shoplifters" van Hirokazu Kore-eda, "Cafarnaúm" van Nadine Labaki en "Cold War" van Pawel Pawlikowski.

En ook in de categorie Beste Actrice zijn er twee Belgen genomineerd: actrice Virginie Efira voor haar rol in "Un amour impossible" van Catherine Corsini en actrice Cécile de France voor haar vertolking in "Mademoiselle de Joncquières". Hun concurrenten zijn Elodie Bouchez ("Pupille"), Léa Drucker ("Jusqu'à la garde"), Adèle Haenel (En liberté), Sandrine Kiberlain ("Pupille") en Mélanie Thierry ("Jusqu'à la garde").

Efira maakt daarnaast ook kans in de categorie Beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in de film "Le Grand Bain" van regisseur Gilles Lellouche.

"Le Grande Bain" en "Jusqu'à la garde" zijn met tien nominaties de grootste kanshebbers. 

Herbekijk: Filmexpert Ward Verrycken legt hieronder uit waarom 2018 het jaar was van "Girl"

Meest gelezen