#Linde gaat voltijds vloggen, Studio Brussel-luisteraar staat binnenkort op met Michèle

Linde Merckpoel zal vanaf volgende maand niet langer de ochtendshow presenteren op Studio Brussel. Merckpoel gaat voltijds video’s maken voor StuBru. Vanaf 4 februari zal Michèle Cuvelier de Studio Brussel-luisteraar wekken. De switch maakt deel uit van een vernieuwingsoperatie bij de VRT-radiozender.

“En dan moest ik jou nog iets vertellen: ik ga stoppen met de ochtendshow.” Met die woorden maakte Linde Merckpoel vanochtend op de radio bekend dat ze na 2,5 jaar afscheid neemt van de ochtendshow. De "rosse vonk" gaat vanaf volgende maand voltijds video’s maken voor Studio Brussel.

Op 4 februari geeft Merckpoel het radiostokje door aan collega Michèle Cuvelier, die eind vorig jaar bij het grote publiek bekend werd als één van de drie presentatoren van de Warmste Week in Wachtebeke en door haar deelname aan de tv-quiz “De slimste mens”.

Beluister hier de aankondiging in "Linde staat op" op Studio Brussel:

Hashtag Linde

Samen met regisseur en goede vriend Arnout gaat Merckpoel #Linde maken: tweewekelijkse video's op haar YouTube-kanaal. Daarop heeft ze het afgelopen anderhalf jaar al 90 video's gezet. Met de reeks die Merckpoel nu gaat maken, wil ze inhoudelijke thema's op de agenda zetten.

"Ik fantaseer al jaren met Arnout over dit videoproject en ben héél blij dat we ons hier nu fulltime op kunnen storten. Ik ga de luisteraars missen, maar de goesting in dit avontuur is te groot geworden", zegt Merckpoel.

(Lees verder onder de aankondiging van Linde op YouTube.)

Vernieuwingsoperatie

Afgelopen weekend werd al bekend dat Studio Brussel volgende maand een transformatie zal ondergaan. Na de bekendmaking van een nieuw logo, wordt nu een eerste deel van de vernieuwingsoperatie bekend. Daarbij zet de zender nog meer in op online video, met Linde Merckpoel in een hoofdrol.

"Dit sluit volledig aan bij de evolutie van Studio Brussel om op onze verschillende platformen onze troeven nog beter uit te spelen”, zegt StuBru-nethoofd Jan Van Biesen.

“Met Michèle is ons ochtendblok in goede handen: ze is geboeid door alles wat in de wereld gebeurt en weet van muzikale wanten. Zo zal Studio Brussel zich vanaf februari als multimediamerk zowel online als op radio versterken."

Studio Brussel zal zich vanaf februari als multimediamerk zowel online als op radio versterken.

Jan Van Biesen, nethoofd Studio Brussel

Voor Cuvelier zal het ochtendblok presenteren even wennen zijn, want nu presenteert ze nog ‘s avonds het muziekprogramma “Zender”. Vanaf 4 februari zal de wekker van de 26-jarige radio-dj op weekdagen om 4 uur gaan, zodat ze tegen 6 uur de luisteraars kan wekken.

Volg VRT NWS ook via Instagram: 

Meest gelezen