Roeselare helpt jongeren om laptop voor school te kopen

Op school is het intussen de normaalste gang van zaken dat de leerlingen met een laptop werken. Maar niet alle ouders kunnen zomaar een computer voor hun zoon of dochter kopen. En daar doet Roeselare iets aan.

Als enige stad in Vlaanderen ondersteunt Roeselare scholen die kiezen voor digitale integratie. De Burgerschool en de Middenschool-koninklijk atheneum zijn de eerste twee scholen die de subsidie gebruiken. Een 15-tal kinderen werd op die manier geholpen. Ze kregen via hun school een korting tot 200 euro om een laptop te kopen.

Signpost vindt dat andere steden ook mogen volgen. Dat bedrijf levert laptops en IT-materiaal dat op drie jaar kan afbetaald worden door scholieren en studenten. Signpost zorgt voor ondersteuning en ook onderhoud van de geleverde computers. "Op die manier wordt de IT betaalbaar, we spreken in veel gevallen van amper 20 euro per maand die moet betaald worden", zegt Annelies Volckaert.

Meest gelezen