Senioren tellen vogels in Opwijk

In Opwijk gaan de bewoners van het woonzorgcentrum De Oase volgend weekend mee vogels tellen. Dan is het Vogeltelweekend. Je kan dus in het weekend de overvliegende vogels in je tuin tellen, en doorgeven aan Natuurpunt. Zo kan Natuurpunt onderzoeken hoe het gesteld is met de Vlaamse vogels.

Vrijwilligers

Natuurpunt kan alle vrijwilligers gebruiken voor het Vogeltelweekend. Zo heeft het ook beroep gedaan op Woonzorgcentrum De Oase, in Opwijk. Directeur van het WZC Geert Geeroms, vindt dit een mooi initiatief: "Het is niet alleen een leuke activiteit voor onze bewoners, maar het is ook nuttig. Zo krijgen ze het gevoel nog steeds nodig te zijn in de maatschappij. Dat is natuurlijk een gevoel dat we graag creëren bij onze bewoners."

Nestkastjes 

Aan het Vogeltelweekend gaat natuurlijk een goede voorbereiding vooraf.  "We zijn er al even mee bezig. Zo zijn er al nestkastjes gebouwd door onze bewoners en vetbollen gemaakt. We krijgen ook nog een informatiesessie van Natuurpunt over hoe de telling juist in zijn werk zal gaan. Alle bewoners krijgen ook een poster op hun kamer, waar alle vogelsoorten duidelijk opstaan. Dit vergemakkelijkt voor hun de telling." 

Meest gelezen