Video player inladen...

Spaanse taxichauffeurs verharden protest

Honderden taxichauffeurs in de Spaanse hoofdstad Madrid hebben de toegangswegen geblokkeerd tot een belangrijke toerismebeurs. Het kwam tot opstootjes met de politie. Taxichauffeurs in Madrid en Barcelona staken al dagenlang uit onvrede met de volgens hen oneerlijke concurrentie van diensten als Uber.

Boze taxichauffeurs blokkeerden de toegangswegen tot de belangrijkste toerismebeurs van Spanje in Madrid. Die werd vandaag geopend door het Spaanse koningspaar Felipe en Letizia. Zij moesten via een zij-ingang naar binnen. De taxichauffeurs staken rommel in brand, en ze blokkeerden ook een deel van de ring rond Madrid. Uiteindelijk kwam het tot een confrontatie met de politie. Eén man is aangehouden. (lees voort onder de video)

Bekijk hieronder beelden van de confrontatie tussen politie en betogers in Madrid:

Video player inladen...

De taxichauffeurs staken al drie dagen tegen de concurrentie van online taxidiensten als Uber en Cabify, die zij oneerlijk vinden. De staking begon vorige vrijdag al in Barcelona, maar daar kwam de Catalaanse regering intussen met een voorstel: klanten zouden voortaan al een uur van tevoren een autorit moeten bestellen via een onlinedienst. Nu is dat een kwartier. De taxichauffeurs van Barcelona mogen nog tot vanavond stemmen over dat voorstel.

Het is niet de eerste keer dat de Spaanse taxichauffeurs actievoeren tegen de concurrentie van chauffeurs van onlinediensten. In september gaf de Spaanse regering die onlinediensten vier jaar de tijd om zich aan te passen aan de regels: voor elke dertig taxivergunningen, mag maar één nieuwe chauffeur voor een online taxidienst beginnen te rijden.

Meest gelezen