Video player inladen...

"Hable con ella" in het echt: verpleegkundige verwekt kind bij vegetatieve patiënt in VS

In de VS is een verpleegkundige opgepakt die een kind heeft verwekt bij een vrouw die al jaren in een vegetatieve toestand in een instelling verblijft. Dat meldt de politie van Phoenix. Hij wordt beschuldigd van verkrachting.

De film "Hable con ella" van Pedro Almodóvar, maar dan in het echt: dat is wat zich de voorbije weken en maanden in de instelling Hacienda HealthCare Facility in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona heeft afgespeeld. Net als in die film uit 2002 heeft een verpleegkundige daar een patiënt in een vegetatieve toestand verkracht en zo zwanger gemaakt.

De man in kwestie heet Nathan Sutherland en is vandaag door de lokale autoriteiten opgepakt. Volgens de politie van Phoenix wordt hij beschuldigd van verkrachting en van misbruik van kwetsbare meerderjarigen.

DNA-staal

De bal ging aan het rollen toen de vegetatieve patiënt in kwestie op 29 december vorig jaar totaal onverwacht van een jongen beviel. Niemand wist dat ze zwanger was. Alle mannen die in de instelling werken, moesten hierop op bevel van de rechter een DNA-staal afstaan. Ook Sutherland deed dat en uit onderzoek blijkt dat hij de vader van het kind is.

Sutherland werkte sinds 2011 in Hacienda HealthCare Facility. Volgens het onderzoek verzorgde hij de vegetatieve patiënt en bracht hij veel tijd met haar door. Hij zou haar ergens tussen februari en april hebben verkracht. De instelling heeft hem meteen ontslagen en houdt vol dat vooraf een grondig achtergrondonderzoek naar hem is gevoerd.

Intellectuele handicap

De vegetatieve patiënt is 29 en verkeert al sinds ze 3 was in die toestand. Sindsdien krijgt ze permanente verzorging. Toch ligt ze volgens haar ouders niet in een coma. Zij stellen dat ze een intellectuele handicap heeft als gevolg van aanvallen in haar vroege kindertijd. Ze kan niet spreken, maar ze zou wel haar ledematen, hoofd en nek enigszins kunnen bewegen. Ze zou ook op geluiden reageren.

De baby is naar verluidt gezond en heeft het ziekenhuis al mogen verlaten. De familie van de vegetatieve patiënt heeft hem in huis opgenomen.

Bekijk hieronder beelden van de verdachte in de rechtbank:

Video player inladen...

Meest gelezen