Werken aan waterkrater Sint-Pieters-Leeuw stilgelegd door vrieskou

De werken in Sint-Pieters-Leeuw na de breuk in de hoofdleiding van het water, gaan langer duren dan oorspronkelijk gepland. Dit onder andere door de koude.

Eind december zorgde een breuk in de hoofdleiding van de watertoevoer in Sint-Pieters-Leeuw voor heel wat problemen. Zo spoelde er heel wat water weg, liepen huizen en kelders onder en ontstond er zelfs een waterkrater van vijf meter diep, met een diameter van zo'n 15 meter. Het gemeentelijk noodplan werd toen afgekondigd.  

Slechte weer 

"Na een vergadering met alle nutsmaatschappijen blijkt dat door het slechte weer de werken tjidelijk moeten worden stilgelegd", vertelt de burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw, Luc Deconinck. Daarnaast is er ook beslist door de watermaatschappij om een versterking aan te brengen aan de leiding waar de breuk is ontstaan. "Als die versterking is aangebracht, dan moeten natuurlijk het wegdek en de fietspaden nog heraangelegd worden, we schatten dat de werken dus ongeveer een maand langer gaan duren, onder voorbehoud van de vriesperiode", zegt Deconinck. 

Meest gelezen