Zwaar ongeval op N8 in Alveringem, wellicht door de sneeuw

Op de N8 van Ieper naar Veurne is ter hoogte van Alveringem een zwaar ongeval gebeurd. Wellicht te wijten aan de sneeuw op de weg.

Woensdagmorgen werd de brandweer opgeroepen voor een zwaar verkeersongeval op de N8 Ieper-Veurne tussen Nieuwe Herberg in Alveringem en Myosotis in Beauvoorde. Een vrachtwagen die richting Ieper reed, begon te slippen op de besneeuwde weg en kwam dwars over de weg terecht. Een personenwagen die richting Veurne reed, kon een aanrijding niet meer vermijden. Ook een bestelwagen die erachter reed, deelde in de brokken.

Zwaargewond

De brandweer diende een bestuurster te bevrijden uit de personenwagen. Zij werd zwaargewond afgevoerd naar AZ West in Veurne. Door het ongeval lekte de mazouttank van de vrachtwagen. Een deel kwam in de gracht terecht en zal na afdamming worden geruimd. Er was urenlang verkeershinder op de N8 tussen Alveringem en Beauvoorde.

Meest gelezen