Afbreekbare confetti op Carnaval in Halle

In Halle gaan ze dit jaar milieuvriendelijke confetti gebruiken tijdens carnaval. Vorig jaar leidde de achtergebleven confetti tot heel wat frustratie. De organisatie roept jongeren ook op om er een memorabele editie zonder alcoholmisbruik van te maken.

In Halle zijn ze al volop bezig met het nieuwe carnavalsseizoen. Vandaag start er een campagne om te vragen aan de feestvierders om er een leuke en veilige editie van te maken. "Carnaval Halle is niet alleen pinten pakken. We maken daarom bierviltjes om de jeugd erop te wijzen dat overmatig drankgebruik niet meer plezier geeft, integendeel, dat zorgt voor miserie", zegt voorzitter Jos Appelmans van Halattraction. Carnaval Halle begint op 30 maart. 

Bierviltjes 

De organisatoren verspreiden dus vanaf vandaag affiches en bierviltjes. Dat bierviltje is ontworpen door Ronan Vanvolxem. Hij is een leerling multimedia van de Don Boscoschool van Halle. Zijn bierviltje werd gekozen na een ontwerpwedstrijd. "De slogan dit jaar is: Halle Carnaval is het leukste van (H)alle", zegt Ronan. "Dat is een verwijzing naar onze stad. Carnaval is vaak redelijk vuil. Dat kan dit jaar zeker beter." Het bierviltje wordt verspreid op 100.000 exemplaren.  

Afbreekbare confetti 

Dit jaar gaan ze trouwens ook afbreekbare confetti gebruiken tijdens carnaval. Dat is milieuvriendelijke confetti zonder plastic. "We hebben begrip voor de klachten die er vorig jaar waren. Wij hebben met de mensen van de confetti aan tafel gezeten. We hebben dit jaar gekozen voor afbreekbare confetti. Als het regent zal die confetti de dag zelf al weg zijn. Als het droog is, breekt de confetti van zelf af en brengt dus geen schade toe aan planten, dieren of riolering", vertelt Jos Appelmans. 

Prikkelarme dag

Nieuw dit jaar is ook een prikkelarme dag op de kermis. "Ooit heb ik op Radio Victoria die aanvraag gekregen van ouders die zo'n prikkelarme dag voor hun kind vroegen. Dat interview heeft me gepakt en dus wilden wij als organisatie daar iets aan doen", aldus Jos Appelmans. "Donderdag 28 maart zal de kermis dus geluids- en lichtarm zijn." 

Meest gelezen