Al 3.000 kandidaat-inspecteurs bij eigen opleiding Antwerpse politie

De voorbije 3 jaar zijn er zo'n 300 agenten afgestudeerd in de eigen opleiding van de Antwerpse lokale politie. Het korps is drie jaar geleden met die eigen selectieprocedure begonnen. Men wilde korter op de bal spelen en gerichter kandidaten selecteren.

10 procent slaagt voor toelatingsproeven

Sinds de start van de eigen opleiding hebben al meer dan 3.000 kandidaten meegedaan met de toelatingsproeven. En zo'n 10 procent daarvan is er voor die proeven ook door. Dat lijkt weinig, maar 10 procent is wel meer dan het slaagpercentage van de federale politie. "Toch leggen we de lat zeker niet lager", zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. "We bieden de aspiranten wel een voortraject aan in de aanloop naar die toelatingsproeven. Met die extra begeleiding hopen we dat zoveel mogelijk kandidaat slagen. Daarnaast kan je niet zeggen dat het vanzelfsprekend is om agent te worden als maar 1 op de 10 slaagt."

Diversiteit

Eén van de doelstellingen was om het Antwerpse korps diverser te maken. En dat lijkt te lukken. De voorbije drie jaar was negentien procent van de aspirant-agenten van buitenlandse afkomst.

Meest gelezen