Bultrug gespot voor de kust van Oostende: "Zoiets zie je niet elke dag"

Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee hebben voor de kust van Oostende een bultrug gezien. Volgens Natuurpunt is dat heel uitzonderlijk, want het komt zelden voor dat de walvissen daar zwemmen.

De onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee hebben de bultrug gezien vanop het onderzoeksschip Simon Stevin, niet ver van de kust van Oostende. Volgens Griet Nijs van Natuurpunt is het een zeldzame gebeurtenis. "Zoiets zie je niet elke dag. Sinds het begin van de waarnemingen hebben we dit nog maar drie keer meegemaakt. De laatste keer was in 2016, toen er bultruggen werden gezien bij de kust van Raversijde."

In Nederland zijn er al een tijd waarnemingen van twee bultruggen voor de kust. "Het zou dus weleens kunnen dat het een van die walvissen is die hier vandaag gezien is, maar we kunnen voorlopig enkel speculeren."

Bekijk hieronder de beelden van Jens Moerman van onderzoeksschip Simon Stevin.

Video player inladen...

Meest gelezen