Drielandentrein is voorlopig Tweelandentrein

Er komt voorlopig geen drielandentrein tussen Aken, Maastricht en Luik, wel een tweelandentrein tussen Aken en Maastricht. Dat is de conclusie nadat er maandenlang moeilijkheden waren met het project. 

Arriva wilde de trein al vanaf 9 december laten rijden. Maar dat lukte toen nog niet door problemen in Duitsland én België. Intussen is er wel toelating in Duitsland, maar voor België is er nog altijd een probleem.  De treinstellen van Arriva moeten eerst ook het veiligheidssysteem krijgen dat de Belgische spoorwegen gebruiken. 

Voorlopig alleen trein tussen Maastricht en Aken

De trein zal dus nog niet rijden tussen Maastricht en Luik, alleen tussen Maastricht en Aken. Normaal gezien moet die eerste tweelandentrein voor het eerst rijden op 27 januari.  

Meest gelezen