Overleg over parkeerproblemen studenten in Hasselt

De stad Hasselt wil samen met de universiteit en de hogeschool PXL de parkeerproblemen van studenten in Hasselt aanpakken. Gisteren was er een eerste overleg en daar bleek dat tegenwoordig zowat de helft van de studenten met de auto komt.

De stad Hasselt gaat om te beginnen het probleem in kaart brengen en daarna worden er oplossingen gezocht, op korte termijn maar ook meer duurzame oplossingen voor de toekomst.

Minder auto's in het centrum

Burgemeester Steven Vandeput: "We willen zeker geen extra verkeer aantrekken in het centrum van Hasselt. We hopen dus dat er in de toekomst minder studenten met de auto komen en voor andere middelen kiezen. Daar is beter openbaar vervoer voor nodig en betere mogelijkheden om de rest van de verplaatsing met de fiets af te leggen bijvoorbeeld. Maar we hopen toch zeker op termijn oplossingen te kunnen bieden."
 

Meest gelezen